Lilla Lova har kommit!

Ja kl 2 på natten mellan 16:e och 17:e juni vaknade jag som vanligt av värkar, det var 8 minuter emellan och var väl kanske LITE värre än vanligt men inte så att jag trodde att det var dags. jag gick ner och tog 2 alvedon och hoppades på att få somna om. Men medans jag var nere hade Ronja vaknat och sa att hon ville ha välling..Attans! Men eftersom jag precis fick en till värk så väckte jag Miguel så han fick gå ner. När han kom upp igen var väl klockan ca 2.40 och jag tänkte att snart borde det ge med sig eftersom det bara brukade hålla i sig en timme ungefär. Men klockan blev 3 och sedan vid halv 4 blev det bara 4 minuter emellan! och det fortsatte!! Då tänkte jag att det kanske var dags att väcka Miguel.

Vi smög ner och han ringde min mamma som skulle vara barnvakt, men hon hade tagit sömntabletter och kunde inte köra bil på en timme (och det tar 50 minuter för henne att ta sig hit...)!!!!!! Jag ringde förlossningen och förklarade läget medans Miguel försökte med sin mamma istället, hon skulle komma. Lite kul var att jag känner barnmorskan som svarade när jag ringde! Vi sa att vi ses väl snart då och så var det bara att vänta på att Miguels föräldrar skulle dyka upp. De måste ha kommit vad halv 5 nån gång.

Vi körde iväg och jag höll på att bryta ihop i varje gupp...Väl framme vägrade parkeringsautomaten ta våra kort och jag tänkte att jag kanske fick föda på parkeringen för nu var värkarna fruktansvärda!!!! Men kreditkortet tog den!

Vi kämpade oss upp till förlossningen där en usk tog emot oss och ville att jag skulle kissa. Medans jag försöker pressa ut några droppar hör jag att Eva (samma barnmorska som svarade när jag ringde och som jag känner :) ) kommer in, jag säger att det inte kommer nåt och hon svarar att det inte gör något. Kommer ut från toa och småpratar lite medans hon kopplar ctg- sladd och den som kollar bebisens hjärta. Hon säger att jag ska ligga så åtminstone 20 minuter men om det inte går ska jag ringa på klockan. Jag tänker att det känns ganska skönt att det är just Eva som ska förlösa mig, om jag hinner föda innan skiftbytet kl 7 haha det trodde jag aldrig eftersom kl då är 5. Enligt journalen blev jag inlagd 4.55.

Jag klarade inte 20 minuter utan fick ringa på klockan, vet inte om det hade gått 10-15 minuter kanske. Eva kommer tillbaka och konstaterar att jag är öppen 5cm och att det bara är att byta rum! Turen dit tog ganska lång tid för värkarna höll på att ta kål på mig!! Hon frågar vad jag hade för bedövning sist och frågar om jag kanske vill prova lustgasen den här gången. Ja, ge mig vad som helst känner jag! Eftersom vattnet inte har gått säger hon också att hon ska sätta skalp-ctg på bebisen och att vattnet kommer att gå då och då blir det antagligen bebis ganska fort. Kl.5.58 görs det! Ont som tusan gör det!!!! Provar lustgas men vill inte ha för det känns som jag både ska svimma och kräkas...Blir alldeles svettig och Miguel får badda pannan med en kall handduk istället! Ligger där och kämpar med mina värkar som plötsligt går över till krystvärkar kl 6.05! Herregud vad fruktansvärt jobbigt det börjar bli nu...Efter ett tag känner jag att nu skiter jag i alltihop...Säger att jag orkar inte mer och Eva säger: Men Sandra du är ju jätteduktig! Nu är det bara en kvar sedan är det klart! ( tydligen får jag då nåt som sätter igång värkarna, men det visste jag inte förrän för ett par dagar sedan) .

och sedan kommer hon! kl 6.16 kommer en liten tjej på 50cm och 3378g ut! Ser en liten tår på Miguels kind när de lägger henne på mig :) Hon skrek så fort hon kom ut och det första hon gjorde när hon kom till mamma var att kissa haha 

Slutet gott allting gott! Snabbt och smärtsamt, men jag klarade det! Utan bedövning och innan skiftbytet den här gången :) Bara några timmar gammal

Sista kontrollen idag!

Ja nu har jag  varit på sista barnmorske- kontrollen, och ALLT såg för en gångs skull bra ut! Hon kollade iofs inte järnet men det borde väl inte ha sjunkit igen efter att det steg så mycket.. Hon trodde att det skulle ske när som helst nu, men om den inte kommit ut innan 1/7 måste jag ringa förlossningen för överburenhets-kontroll och kanske igångsättning..Men det låter så  himla långt till juli så nu får ungen ta och komma ut!! Den har lagt sig tillrätta så långt ner nu att hon knappt kunde känna huvudet (det förklarar ju det hemska trycket mot musen ;) ), fixerad och klar, redo att ta sig UT!

Inatt har jag sovit 4 timmar sammanlagt pga sammandragningar så det måste ju vara dags nu!
Kom nu efterlängtade lilla bebis!!!!
Vi är ju så nyfikna på dig allihop :)

Vilket knepigt väder det har varit här idag! Imorse var det sol och varmt, men när jag skulle hämta Ronja på dagis blev himlen alldeles svart och man såg blixten här och där...
Vi skulle åka hem och äta lite mellis innan vi kunde hämta Miguel på jobbet, men Ronja blev så rädd för blixten och åskan att hon bara ville åka och hämta pappa- NU!
Så jag tänkte att vi kunde försöka åka ifrån ovädret in till stan för att handla lite till kalaset innan vi hämtade honom istället..

Ack så fel det blev...
Vi hann inte ens ut ur skutskär innan det började åska som tusan och ösregna!
Och plötsligt var det som om himlen öppnade sig och släppte ut pingisbollar!!!!!!
Hur det kunde hagla så mycket när det var +15 förstår jag inte...
Jag såg knappt nånting och Ronja skrek och grät för att det dånade och dundrade så mycket...
Körde knappt 50 hela 90-sträckan och tänkte att jag nästan måste stanna nånstans tills det lugnat sig,
men så försvann det lika plötsligt som det kom!

Inne i Gävle såg det ut som att det knappt hade regnat!
Ronja somnade så fort vädret lugnat sig så jag ville inte väcka henne på en gång utan tog omvägen till valbo istället!
Hon vaknade strax innan vi kommit fram till Toys´r`us så vi stannade där och gick in så hon kunde visa vad hon önskar sig i födelsedagspresent!!
Så lite nya tips har jag till er som vill veta!
Sedan köpte vi papperstallrikar och servetter med Askungen, Skönheten och Snövit på! Och prinsessballonger :)
Bara jag inte missar kalaset nu då... :(
Nä, nu ska jag gå över till grannen och hämta Ronjas nya säng som vi gömt där, det kanske sätter fart på bebisen?
Annars sa barnmorskan att det kanske är dags för en färdknäpp ;)
Helst skulle jag iofs bara vilja sova på studs, på plats....
God natt!

Välkommen hit!

Hej alla vänner! Ja nu har jag äntligen hittat ett ställe att blogga på efter att mitt förra bara försvann...

Tänkte börja med att berätta hur läget ligger till med bebisen i magen för er som har missat det..

I v.34 fick jag ju åka in och göra ett ul som ni kunnat läsa i mitt msn- space, veckan efter  (19 maj)  fick jag åka in igen eftersom jag då hade värkar med bara 5 minuters mellanrum! Ringde in och barnmorskan sa att vi skulle komma dit så de kunde se om de kunde stoppa det, så vi ringde hit min mamma som skulle passa Ronja. Visst att det var lite för tidigt men man hade ju ändå ett litet hopp om att få åka hem med en liten bebis.

När vi kommer in får jag lägga mig i ett rum där de kopplar på sladdar för att kolla bebisens hjärta och mina värkar. Vi blev väl liggandes där en timme innan barnmorskan kom tillbaka och sa att bebisen verkade må bra och att hon såg att jag hade värkar med 3-6 minuters mellanrum och att hon skulle vänta på deras läkare som var på akuten för att han skulle få bestämma vad som skulle ske härnäst..Vi blev nog liggandes där en timme till innan hon kom tillbaka med en pillerburk och sa att doktorn tyckte att det var för tidigt att föda och att tabletterna förmodligen skulle stoppa förlossningsarbetet tills det var dags. Det var en blandad kompott av värktabletter jag fick + sömnpiller och bricanyl.

Iofs så hade jag ju inte sovit en natt på säkert en vecka så jag hade nog inte orkat föda barn den natten, men lite snopen kände man sig ändå...Den natten sov jag iallafall som en stock! Tack doktorn :) 

Ett par nätter efter vaknade jag mitt i natten och hade s**tont!!! När värkarna hållt i sig en timme tänkte jag att det kanske inte hade funkat som det skulle med tabletterna och gick ner för att ringa förlossningen. Men jag behövde i princip bara lyfta på luren för att värkarna skulle börja avta...Pratade väl med den barnmorskan i 20 minuter kanske och det enda som hände under den tiden var en liten fisvärk...Hon rådde mig därför att ta 2 alvedon och försöka sova. Så det gjorde jag och tillslut så somnade jag om! Sedan lugnade det ner sig rejält med värkar och jag insåg också att foglossningen försvunnit!! Och tur var väl det eftersom min bm gick och blev långtids- sjukskriven så att det inte har blivit nån mer akupunktur...

Vid nästa besök hos barnmorskan, en annan då eftersom min är hemma, hade blodtrycket stigit ännu mer...Men ingen äggvita syntes i kisset så det var ingen fara just då, men hon sa att om jag fick huvudvärk skulle jag ringa förlossningen eftersom det kunde vara början på havandeskapsförgiftning... Den här barnmorskan jobbar bara halvtid och har ju redan sina besök inbokade + att hon nu måste ta hand om alla Maritas patienter så det är lite kaotiskt på mödravården i Skutskär just nu! Det är därför jag ska ringa förlossningen ifall det är nåt för telefontiderna är inte som de ska här...

Och förra helgen hade jag huvudvärk som inte gick att få bort med alvedon, tänkte själv att det nog kunde vara sömnbrist bara + det varma vädret men när den hållt i sig några dagar tänkte jag att det var väl bäst att jag rinde fl ändå ifall att...Så jag fick åka in och kissa, kolla kurvor och blodtryck men då hade blodtrycket plötsligt sjunkit och såg bra ut och inget syntes i kisset så det var ingen fara alls!

Igår natt vaknade jag igen mitt i natten av värkar som gjorde så ont att jag trodde bebisen skulle komma, men tänkte att de säkert bara skulle ordinera alvedon igen så jag tog ett par stycken och gick och la mig igen och efter några timmar gav det sig..

Idag har det varit ganska lugnt, men just nu känns det som att ungen försöker ta sig ut! Fast jag har inga värkar....inga att tala om iallafall... Lite då och då men inte särskilt kraftiga... Det skulle ju vara ganska komiskt om jag går över tiden nu så att de får sätta igång mig! När de stoppat alltihop en gång menar jag! Nu är det ju bara 11 dagar kvar till bf.

Annars då? Ja idag har vi äntligen köpt en växa- säng till Ronja som hon ska få i födelsedagspresent :) Superfin :)  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0